Zateplenie strechy striekanou PUR izoláciou

+421 907 143 951
+421 908 284 441

info@eko-izolacie.sk
EKO-izolácie | dokonalá zateplenie krovu
Prejsť na obsah

Zateplenie strechy striekanou PUR izoláciou

Striekané penové izolácie
Uverejnený podľa eko-izolácie v Striekaná PUR izolácia · 24 Január 2023
Tags: purizolácia

Zateplenie strechy striekanou PUR izoláciou:

   

Aké prináša výhody?

Mnohé štúdie a štatistiky dokazujú, že veľká časť energie sa v budovách a domácnostiach premrhá úplne zbytočne. Dôvodom môže byť aj nekvalitné zateplenie strechy. Takýto problém je na prvý pohľad neviditeľný, no spôsobuje prienik vzduchu. V dôsledku čoho sú zvýšené aj výdavky na vykurovanie, a to najmä v zimných mesiacoch.
 
V súčasnej dobe sú náklady na energie skutočne veľmi vysoké. Práve z tohto dôvodu by ste mali robiť všetko pre to, aby ste ich znížili. Samozrejme, nie vždy to je také jednoduché, no existujú jedinečné možnosti, ako znížiť požiadavky na vykurovanie v zime a klimatizovanie v letných mesiacoch.
 
Výborným riešením je striekaná izolácia, ktorú môžete použiť na zateplenie strechy. Ide o skvelú voľbu, ktorú si osvedčilo už veľké množstvo zákazníkov. Hovorí sa totiž, že zateplenie pur izoláciou je najúčinnejšie a najekonomickejšie riešenie vôbec. Prináša množstvo benefitov, ktoré rozhodne oceníte. O tom si však viac povieme v nasledujúcich riadkoch tohto článku.
 
Naša rada: Ak premýšľate nad tým, že si strechu zateplíte pomocou striekanej izolácie pur, robíte dobre. Mali by ste si však vopred premyslieť, akej firme sa v tomto smere zdôveríte. Odporúčame vám vybrať takú, ktorá už má istú prax a recenzie spokojných zákazníkov. Zateplenie strechy striekanou izoláciou je výhodné len v prípade, že to vykonáva profesionál.
 

Aké benefity prináša striekaná izolácia?

 
Počuli ste už niekedy o striekanej izolácii? Ak nie, nezúfajte. My vám to stručne vysvetlíme. Pod striekanou izoláciou si môžete predstaviť penu, ktorá vzniká reakciou, počas ktorej sa spoja dve zložky.
 
Častokrát sa striekaná izolácia prirovnáva aj ku termoske. To znamená, že ak dáte dnu niečo studené, udrží ho presne v takom stave. Ak naopak, vložíte niečo horúce, teplo neprepustí von. Už len vďaka tomu je striekaná izolácia obľúbená v rôznych domácnostiach a budovách. Aké ďalšie benefity prináša? Na to sme sa pozreli bližšie!
 

Vyplní každú štrbinku na stavbe

 
Ak nie je izolácia strechy prevedená správne a kvalitne, môže dôjsť k tvorbe tepelnoizolačných mostov. Keď sa vytvoria, rozhodne to neznačí nič dobré. Môže totiž dochádzať k prieniku vzduchu, pričom sa kvôli tomu zvyšujú aj náklady na vykurovanie a v lete zase na klimatizáciu.
 
Aj to je dôvod, prečo je penová striekaná izolácia tak výhodná. Udržuje maximálne teplo, ktoré neprepúšťa von. Dochádza tak aj k prevencii vzniku plesní, ktoré v opačnom prípade vznikajú v dôsledku vlhkého prostredia. To nastáva vtedy, keď strecha nie je dostatočne izolovaná.
 

Kvalitná izolácia na čokoľvek

 
Zateplenie pur izoláciou vyniká aj v tom, že vďaka nej môžete zaizolovať skutočne čokoľvek. Prináša totiž veľké množstvo benefitov, ktoré určite radi oceníte. Napríklad, výborne vyplní rohy pri izolácii stropov, krovu alebo podkrovia.
 
Výhodou je, že pena, ktorá sa používa pri tejto striekanej izolácii sa dostane všade. Do akýchkoľvek medzier, prípadne škár. Je to jedinečný spôsob zateplenia, ktorý inde jednoducho nenájdete.
 
Naša rada: Striekanú pur izoláciu môžete využiť aj na izoláciu fasád, základov, prípadne ako podklad pod poter či na vykurovanie. Ideálna je aj na pochôdzne strechy a haly.

Vyniká aj zvukovou izoláciou

   
Penová striekaná izolácia je výborným riešením aj na izoláciu plechových striech, a to hneď z niekoľkých dôvodov. V prvom rade vyniká dostatočne kvalitnou zvukovou izoláciou. Práve preto sa striekaná pur izolácia používa aj na budovy ako rôzne fabriky či firmy. V rámci plechových, ale aj iných striech neprepustia dnu žiadny zvuk, čo rozhodne radi oceníte. Striekaná pur izolácia tak funguje aj ako výborný izolant.
 
Šetrná k životnému prostrediu
 
V súčasnej dobe je posilnená výroba materiálov, ktoré nejakým spôsobom nepoškodzujú životné prostredie. Striekaná pena v tomto prípade nie je žiadnou výnimkou. Keď sa rozhodnete pre zateplenie strechy týmto spôsobom, máte skutočne vyhraté. Vyniká totiž aj po tej ekologickej stránke, čo rozhodne radi oceníte. Je totiž známe, že penová striekaná izolácia šetrí životné prostredie. Zároveň nemá ani dopad na ozónovú vrstvu.
 

Izoluje vodu a vlhkosť

 
Ako dobre viete, v prostredí, ktoré je náchylnejšie na vlhkosť vznikajú veľmi ľahko aj plesne a rôzne iné nepríjemnosti. Aj v tomto smere je zateplenie pur izoláciou veľmi výhodné. Je o nej totiž známe, že dokáže ochrániť váš dom, prípadne akúkoľvek budovu pred vlhkosťou a vodou.
 
Je to z toho dôvodu, že obsahuje špeciálnu bunkovú štruktúru, ktorá je v uzavretom stave. Práve vďaka tomu dokáže dokonale izolovať vodu, ale aj vlhkosť. Skvelým riešením je aj na izoláciu základov alebo fasády.
 
Naša rada: V prípade, že je pena vystavená priamemu slnečnému žiareniu, odporúčame vám ju ošetriť špeciálnym náterom. Ten by mal byť vyrobený špeciálne proti UV žiareniu. Predĺžite tak životnosť a kvalitu striekanej izolácie, ktorá je vhodná na zateplenie.
 

Cenovo výhodná

 
Ak chcete nájsť skutočne kvalitný produkt, ktorý vám vydrží po dlhé roky v rámci zateplenia, vo väčšine prípadov si musíte siahnuť hlbšie do vrecka. So súčasným nárastom energií a výdavkov to však nie je niekedy možné a preto sa kvalita zateplenia znižuje. Pre jedinečnú penovú izoláciu vôbec neplatí! Je totiž cenovo výhodná a dovoliť si ju môže skutočne každý.
 
Ceny začínajú už na neuveriteľných 8,50 € za 1 m2. Samozrejme, ceny sa líšia, najmä v závislosti od toho, aké množstvo materiálu sa reálne spotrebuje. Všetky sumy sú tak orientačné, no vy máte možnosť vopred požiadať o vypracovanú cenovú ponuku, ktorá vám bude zaslaná bezplatne.
 
Nezabúdajte: Cena sa líši aj na základe toho, akú budovu chcete zatepliť. Či ide o sklady, komerčné budovy, rodinné domy, chaty alebo nízkoenergetické či pasívne domy. Striekaná penová izolácia sa pohybuje už od sumy 62 €. Ide o cenu, ktorú rozhodne nikde inde na trhu nenájdete a zároveň budete mať zabezpečenú kvalitu tej najvyššej triedy.
 

Dlhá životnosť, ktorú oceníte

 
Investovať sa oplatí do materiálov, ktoré majú istú dlhú životnosť. Striekaná izolácia nie je výnimkou ani v tomto smere. Vyniká totiž dlhou životnosťou, ktorú by sme mohli prirovnať aj dĺžke životnosti stavby.
 
To znamená, že striekanou izoláciou zatepľujete iba raz, nie opakovanie. Vďaka tomu ušetríte aj množstvo financií, ktoré by ste v opačnom prípade museli minúť na neustále nové spôsoby zatepľovania.
 

Ušetríte množstvo nákladov

 
Ako sme si už spomínali, vďaka striekanej izolácii ušetríte veľké množstvo nákladov, ktoré by ste inak museli minúť na vykurovanie počas zimných mesiacov a používanie klimatizácie v lete. V prepočte tak ušetríte až do 70% celkových nákladov za energie. Okrem iného, tento spôsob izolácie strechy je zdravotne nezávadný.
 

Hotová v priebehu jedného dňa

 
Pravdepodobne sa ani vy radi nenaťahujete s istými vecami dlho. Najradšej by ste chceli mať hotovo čo najskôr. Striekaná izolácia je veľmi kvalitná, no okrem iného ju môžete mať hotovú už v priebehu jedného dňa. To je skutočne ojedinelé, pretože zväčša iné spôsoby zateplenia trvajú výrazne dlhšie. Preto neváhajte a zaobstarajte si túto striekanú pur izoláciu aj vy, rozhodne to neoľutujete, práve naopak. Budete radi, že ste sa tak rozhodli.
 
Veríme, že sme vám priniesli všetko podstatné, čo ste potrebovali o striekanej pur izolácii vedieť. Teraz je to už len na vás, či sa pre ňu rozhodnete.


Družstevná 414
Zuberec, 02732

+421 907 143 951
+421 908 284 441
 info@eko-izolacie.sk
Pon-Sob 6:00-20:00
Ned : zatvorené
Created eko-izolacie.sk 2010-2023
___________________
Drevodomy
Nízkoenergetické
Pasívne
Na kľúč
____________________
Mäkka pena
Polotvrdá pena
Tvrdá pena
Fúkaná izolácia
Minerálna vlna

____________________
Výroba a montáž
kované plotoy
nerezové zábradlia
kovodrevené brány
cnc frézovanie
zváranie hliník, nerez
striekané penové izolácie
Návrat na obsah